A jednak gusta się zmieniają. Dzisiejsza jajecznica na kromce chleba była pyszna!
Do miski wbij 4 duże jajka z hodowli naturalnej lub ekologicznej, wsyp szczyptę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu, a następnie rozbełtaj widelcem. Postaw niedużą patelnię na małym ogniu i wrzuć spory kawałek masło, aby się spieniło. Na patelnię wlej jajka i powoli je zamieszaj - użyj drewnianej łyżki lub łopatki, aby dotrzeć do ścianek naczynia. W tym czasie wrzuć kilka kromek chleba do tostera. Jajka będą gotowe, gdy uzyskają jedwabistą, nieco płynny i niedosmażony wygląd, ponieważ gorąca temperatura będzie nadal na nie oddziaływała, nawet po zdjęciu z palnika i podaniu. Podawaj na grzankach posmarowanych masłem.
To błyskawiczne śniadanie. Tym razem Jamie mnie pozytywnie zaskoczył (po przesolonych bułeczkach z owocami).
Ale dlatego że to tylko jajecznica, to 8 pkt.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz